Bananskall på Oslos tak

Mjøndalen stanget mot et solid Kjelsås-lag i cupen, men klarte ikke produsere noe særlig med sjanser. Da ble det cupexit allerede i andre runde.

Og det var heller ikke ufortjent. Mjøndalen kom best i gang og klarte å sette trykk på Kjelsås fra Start, men uten å komme til målsjanser av betydning. Kjelsås var også farlig frempå ved et par anledninger, blant annet på en heading etter snaut tjue minutter som gikk rett utenfor stolpen. Thomas Kinn var også god da han reddet hjemmelagets forsøk da de spilte seg inn i bakrommet etter 33 minutter. Men det stod 0-0 til pause, og bortefansen ventet nok at MIF-gutta ville sette inn et ekstra gir mot PostNord-laget i andre omgang.

Det skjedde ikke, men midtveis i omgangen festet gjestene et visst press på vertene. Hjemmelagets målvakt viste seg også frem da Joackim Olsen Solberg skjøt et knallhardt frispark etter 66 minutter. Imidlertid var det duket for hjemmelaget fem minutter senere da Markus Nakkim var ugrei i sin behandling av fotballnomaden Ole Erik Midtskogen. Dommeren pekte på straffemerket, og kaptein Lars Brotangen tok ansvar for Kjelsås. Han banket ballen i tverrliggeren og ned, og ballen var så vidt over streken, slik at hjemmelaget kunne konstatere at de ledet med tjue minutter igjen.

Klarte ikke produsere sjanser

Mot et lavtliggende hjemmelag ble det selvsagt vanskelig. Vi klarte ikke produsere noe angrepsspill som løste opp forsvaret, og selv om det ble litt trykk på noen dødballer på slutten, klarte ikke Mjøndalen å utlikne. Muligens ble vi også snytt for et straffespark i sluttminuttene, men det er ingen unnskyldning.

Dermed blir det ikke noe cupeventyr i år, og det er bare å gratulere Kjelsås med avansementet samt beklage overfor egne supportere. Vi skulle så gjerne gitt dere en hjemmekamp i tredje runde, men slik gikk det altså ikke.