MIF-spøkelset lever fortsatt i Bergen

Det var så vidt båten bar, men Mjøndalen var meget nær å rane med seg alt fra Bergen igjen.

Med to mål på overtid ble det drama etter nitti minutter som egentlig ikke hadde underholdt så veldig mange. Brann-dominansen var stor, men hjemmelaget slet med å komme til store sjanser, selv om de fikk satt Sosha Makani på et par prøver i første omgang.

For vertene fra Bergen trykket virkelig til fra start og fikk tidlig kontrollen på kampen. Først til å prøve seg var Robert Taylor, men Eliteseriens eneste representant i det nylig avsluttede EM-sluttspillet klarte ikke lure Makani idet han avsluttet et fint Brann-angrep.

Kun to minutter senere kom Dauda Bamba alene med vår iranske sisteskanse, men avslutningen ble altfor svak, og Makani parerte uten store problemer, selv om sjansen var gigantisk. Mjøndalen slet fryktelig med å komme inn i kampen i åpningsminuttene på Brann Stadion.

Nær gavepakke fra Opdal

Men etter et kvarters spill holdt Håkon Opdal på å gjøre det helt store. Branns veteranmålvakt og unge midtstopper Kolskogen kommuniserte veldig dårlig, og aggressive MIF-spillere stod godt etter. Ole Amund Sveen holdt på å snappe ballen fra Opdal. Og selv om Opdal fikk sendt ballen vekk i siste liten, var det til Lars Olden Larsen, som kunne tatt en Schick og lempet ballen mot det åpne buret. Men dessverre for oss var forsøket langt unna å holde internasjonal klasse.

Og helt ærlig så var ikke MIF nærmere mål i første omgang. Ikke klarte Brann å gjøre det så veldig farlig heller, slik at underholdningsverdien var så som så for tilskuerne. På slutten av omgangen begynte Bataljonen å pipe forholdsvis heftig mot sitt eget lag, og pipekonserten varte helt til laget var i garderoben.

Andre omgang startet som den første. Det var SK Brann for alle pengene, men sjanser kom de ikke til. Som mottrekk tok Vegard Hansen ut Benjamin Stokke og satte inn Fredrik Brustad. Planen var antakelig å kunne slå langt i bakrom og utnytte Brustads hurtighet.

Noe bedring ble det, men bruntrøyene (for dagen i hvitt) kom ikke til sjanser. Ikke ble det særlig farlig hjemover heller. Unntaket var etter 71 minutter, da ballen falt ned foran Filip Delaveris i brukbar posisjon. Men unggutten nølte for lenge, Sosha Makani gikk ut og gjorde seg stor, slik at skuddforsøket endte i nettveggen.

Ransalarmen gikk på overtid

Så skulle hele kampens beholdning komme på overtid. 91:35 var spilt da ballen ble lempet inn til Fredrik Brustad, som stod feilvendt. Han headet imidlertid ned til en fremoverrusende Nikolas Walstad, som klinte til fra tjue meter med sitt gode venstrebein. Ballen suste inn i nettet bak Håkon Opdal, og på sitt første skudd på mål for dagen, ledet MIF 1-0. Og det så ut til at laget i beste David Toska-stil skulle reise fra Vestlandet med alle poengene i bagasjen.

Men et halvt minutt før dommeren blåste, skåret endelig Brann også og reddet ett poeng for hjemmelaget. Om det er nok til å redde Kåre, får tiden vise. Mjøndalen skal prise seg lykkelig for at MIF-spøkelset fortsatt lever i Bergen, men vi må huske at det også er en god egenskap å stjele med seg poeng fra bortebane på dårlige dager.