Tap til tross for tapper innsats

MIFs svært unge rekrutter tapte 0-2 mot Ørn mandag kveld.

Annonse:

Med seriekamp kvelden før og cupkamp om kun to dager for klubbens A-lag, var det et ungt mannskap Kevin Nicol kunne mønstre til denne kampen. I troppen var det kun Sivert Øverby som er født før millenniumskiftet, og de fleste trodde derfor det kunne bli en vel tøff oppgave mot topplaget fra Horten.

Men fra avspark skulle vi by gjestene på god motstand. Vel kom de til kampens første sjanse da Strømsgodset-eiendom Mustapha Fofana fikk avslutte, men sierraleonerens avslutning gikk et godt stykke over målet til burvokter Erik Hejer.

Minuttet etter skulle MIF2 også produsere sin første sjanse da Johannes Dahlby fikk skyte fra distanse, men det voldte ikke store problemer for tidligere MIF-målvakt Kristoffer Solberg å avverge forsøket.

- Det er av sine egne man skal ha det…

Og det var en annen gammel kjenning som også skulle markere seg. Gustav Sving Helling skåret i sin tid i MIF mange mål på Consto Arena, men nå spiller han i Ørn, og skulle vise at han ikke er ferdigskåret på sitt gamle stadion. Han fikk ballen inne i sekstenmeteren, og der er han alltid farlig. Så også denne gang, og dermed stod det 0-1.

Ti minutter senere fikk vi en fin sjanse til å utlikne. Kaptein Adrian Hansen kom på et raid fremover, og til slutt måtte Ørn-forsvaret ta i bruk ulovlige midler for å stoppe den høyreiste midtstopperen. Hjemmelaget fikk frispark fra 19 meter, og Oskar Bretvik har tidligere vist frem en god skuddfot. Så skjedde også denne gang, men forsøket gikk noen centimeter over mål. Dermed var det Ørn som tok med seg en ettmålsledelse inn i garderoben etter de første 45 minuttene.

Og MIFs unggutter ga seg ikke. Det var spilt seks minutter av andre omgang da Eirik Windt ble spilt gjennom og fikk avslutte med sitt gode venstreben. Denne gangen klarte ikke Kristoffer Solberg å avverge, men ballen snek seg akkurat på utsiden av bortre stolpe. To minutter senere skjøt unge Andreas Sørum på volley, men denne gangen reddet Solberg med en redning som egentlig ville vært en håndballmålvakt verdig.

Doblet ledelsen, mot spillets gang

MIF2 var i dytten, men mål ble det ikke. Typisk nok klarte Ørn å doble ledelsen etter den gode åpningen hjemmelaget hadde levert. 59 minutter var spilt da Fofana ble servert en mulighet av det ellers så patente MIF-forsvaret, og han lot seg ikke be to ganger. Dermed stod det 0-2 på Consto Arena.

Ti minutter etter Ørns andre skåring smalt det imidlertid i metallet på motsatt side av banen. Vi var nær ved å få et straffespark, men forseelsen skjedde etter dommerens vurdering utenfor sekstenmeteren. Fra siden av mål hamret Tobias Bjørnstad til, og en sjanseløs Solberg måtte konstatere at han måtte ha hjelp for å holde ballen ute. Men metallet var på bortelagets side i denne kampen, og nærmere kom vi ikke skåring i denne kampen.

Mye positivt tross alt

Til tross for tap, må vi oppsummere dette som en veldig positiv kamp for de mange ungguttene. Vi spiller jevnt med en motstander som jager opprykk og som har spillere som har prøvd seg på langt høyere nivå og som kommer til å spille på høyere nivå i fremtiden. VI må også nevne unge Sondre Granaas, som fikk prøve seg de siste minuttene. Han er den første spilleren født i 2006 som har fått spille seniorfotball for Mjøndalen.

Det gror med andre ord godt i akademiet også, og vi er sikre på at dette laget vil bite fra seg også i de neste kampene. For MIF2 er Hønefoss neste motstander, og den kampen går på AKA Arena mandag 27. september. Avspark er kl. 19:00, og vi setter pris på alle som tar turen for å støtte gutta mot enda et lag som har ambisjoner om å rykke opp!