Det ble en hard kamp med mange dueller på Lerkendal søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Vecchia-dobbel senket tapre bruntrøyer

Ingen kan si at Mjøndalen ikke gjorde et ærlig forsøk på å vinne på Lerkendal, men det ble et nytt tap søndag kveld.

Annonse:

Adrian Hansen fikk sin debut fra start for MIF i denne kampen, og 20-åringen kom seg meget bra unna i en trebackslinje sammen med Markus Nakkim og Daniel Janevski. Med Herman Kleppa og Nikolas Walstad på sidene ble det en fembackslinje av det så fort Rosenborg vant ballen, og taktikken gjorde at Rosenborg kom til få sjanser i kampens innledende fase, til tross for stort overtak når det gjaldt ballbesittelse.

Etter 26 minutter sprakk imidlertid nullen for Mjøndalen. Et vakkert angrep ble avsluttet av Stefano Vecchia, som styrte ballen opp i det lengste hjørnet. Dermed førte trønderne også i målprotokollen. Carlo Holse fikk også en fin sjanse for vertene ikke lenge etter skåringen, men Sosha Makani var med på notene. Dermed ble pauseresultatet 1-0 til hjemmelaget, uten at noen kunne si noe på det etter 70-30 i overtak når det kom til ballbesittelse.

Utlikningen kommer

I andre omgang var det som om det var et nytt MIF-lag som kom på banen. Presset var mer aggressivt, og RBK ble ofte tvunget til balltap på egen banehalvdel. Ni minutter ut i omgangen skulle det også gi uttelling i form av skåring. Nikolas Walstad sendte et innlegg inn i boksen. Der stod Kent Håvard Eriksen, som med et godt utført hodestøt sendte ballen i mål bak André Hansen.

Etter skåringen fortsatte bruntrøyene i det samme sporet, og målskårer Eriksen hadde en stor sjanse til å gi MIF ledelsen på Lerkendal. Det ville virkelig ha lagt en demper på Nils Arne Eggens åttiårsfest, men ballen ville ikke i mål bak vår gamle kjenning Julian Faye Lund, som hadde kommet inn for en skadet André Hansen. Da var det spilt 72 minutter.

Så dukket Vecchia opp igjen

Et par minutter senere vant hjemmelaget imidlertid et hjørnespark. Da sprakk MIF-forsvaret opp i markeringene, og Vecchia kunne sette inn sitt andre for dagen med et kontant hodestøt. Dermed førte de trønderske medaljekandidatene igjen kampen – også i målprotokollen.

Mjøndalen klarte aldri å komme tilbake etter dette. Det var tendenser til panikk i RBK-forsvaret hver gang MIF fikk en dødball og kunne lempe inn mot mange storvokste spillere, men farlig ble det aldri. Med kampens siste spark på ballen fastsatte også Noah Holm resultatet til 3-1, selv om det nesten ikke er til å tro at en assistentdommer i perfekt posisjon kunne overse at han befant seg i offside idet pasningen ble slått mot ham. Men dommertrioen godkjente målet, og 3-1 vil for alltid stå i NFFs annaler som denne kampens sluttresultat.

Det hjalp heller ikke at både Brann og Kristiansund vant sine kamper, for dermed sender tapet MIF helt til bunns på tabellen. Men fortsatt er alt i Mjøndalens egne hender i kampen om overlevelse i Eliteserien. Neste kamp er søndag 3. oktober – og motstander er Brann til en riktig nedrykksduell. Møt opp og støtt gutta i kampen for tre poeng!