Vi bøyer oss i støvet, Brann!

Det kunne ikke holde inn i evigheten, vår Brann-overtak.

For i kveld vant endelig Brann mot Mjøndalen – etter tretti år med bergensk smerte og fornedrelse i møte med de irriterende bruntrøyene fra Buskerud. Og sifrene forteller at det ikke var noen særlig tvil om hvor seieren skulle ende. I kveld var nemlig Brann best i alt og gjorde oss sjanseløse.

Rett fra avspark tok et tent Brann-lag initiativ i kampen, selv om det var Mjøndalen som skulle ta avsparket. Vi rakk ikke mer enn tre pasninger før en aggressiv og motivert Niklas Castro støtte opp i MIFs ballfører og presset frem en feil.

Thomas Kinn hadde allerede hatt en feberredning og Mjøndalens midtstoppere et par viktige blokkeringer da Brann skåret kampens første mål rett før klokka passerte ti minutter. Selv om Mjøndalen kom mer med i kampen etter Branns første mål, slet vi med å få pasningsspillet til å sitte og å etablere noe særlig eget angrepsspill.

Sveen nær utlikning

Det skulle gå en halv omgang før MIF klarte å få til en avslutning i denne kampen. Vi klarte å produsere frem et par hjørnespark, og med Joackim Olsen Solbergs presise venstrefot ble det litt panikk i Brann-forsvaret, men til slutt lyktes det dem å rydde unna.

Skikkelig farlig ble det imidlertid da MIF fikk en overgangsmulighet i det 33. spilleminutt. Martin Rønning Ovenstad fosset oppover venstrekanten, og med yttersiden av høyrefoten slo han presist inn til Ole Amund Sveen, som dundret til. Men ballen traff stolpen, og dermed var det hjemmelaget som kunne gå til pause med en mer enn fortjent ettmålsledelse.

Andre omgang var kun ett minutt gammel da Audne Heggebø egentlig bare kunne skåre, men presterte å heade ballen rett utenfor stolpen da han fikk et presist innlegg inn i boksen. Og slik skulle det fortsette. På gresset mellom de syv fjell ble vi mer og mer utspilt, og Kasper Skaanes viste sin klasse da han dro av Leotrim Bekteshi og satte 2-0 elegant i bortre hjørne.

En halvtimes ydmykelse

Og verre skulle det bli. 3-0 kom rett før timen var spilt da Mathias Rasmussen plutselig var en av to spillere den samme Bekteshi måtte passe på da et nytt innlegg ble feid inn i boksen, og da kan vi ikke forvente at selv løver fra Balkan kan ordne opp.

Innbytter Bård Finne viste bredden i Brann-troppen da han gjorde både fire, fem og seks for Brann gjennom et ekte hat trick før unge Ole Didrik Blomberg satte dommeren avsluttet massakren på Brann Stadion denne kvelden rett før dommeren skulle blåse. Det er ikke annet å gjøre enn å bøye seg i støvet for det Brann serverte hjemmepublikummet denne kvelden i Bergen – vi beklager til egne fans og det eneste vi kan er å love at vi kommer sterkere tilbake.