MIF2s nummer 12, Trym Erstad, er født i 2007 og fikk bryne seg på hjemmelagets Runar Normann, tidligere proff i Premier League og 29 år eldre.

Viste karakter da Harstad ble slått

MIF2 ranet med seg alle tre poengene da rekruttene avgjorde på overtid borte mot Harstad 2. pinsedag.

Det ble en lang dag for et meget ungt MIF2-lag, hvor 2001-modellene Syver Skaar Eriksen og Frank Bamenye var de to eldste spillerne som var med på tur nordover. Men det skulle vise seg å være massevis av karakter i ungguttene.

Dog var det hjemmelaget som kom best i gang på en nokså hard kunstgressmatte i det kjølige nordnorske sommerværet denne tidlige junikvelden. Harstad hadde langt mest ball, men slet med å komme til sjanser de første minuttene. Enklere ble det da vi hadde et enkelt balltap på midten, og de gule og svarte kunne komme tre mot to. Og da gjorde de ingen feil slik at stillingen var 1-0 etter tolv minutter.

Doblet ledelsen

Og Harstad skulle nær doble ledelsen på en liknende situasjon tre minutter senere. Men Christopher Varcoe i MIF2-målet var med på notene og svingte opp med en fin dobbeltredning. Og nå var MIF2 også på vei mer inn i kampen. Laget kombinerte fint i angrepsspillet og kom til skuddmuligheter, likevel uten å sette hjemmelaget på de helt store prøvene.

Presset vedvarte, og etter en halvtimes tid fikk vi et hjørnespark. Fysisk store Harstad-spillere ryddet imidlertid unna og kunne kjøre kontra. Vi fulgte ikke helt med på det, og det endte med et nytt baklengsmål for unge rekrutter som man på benken fryktet at kunne detronisere hele laget.

Men det skulle tenåringene motbevise. 41 minutter var spilt da Sander Bratvold ble spilt gjennom og satte ballen sikkert i mål, men assistentdommeren var oppe med flagget sitt, slik at dommeren annullerte for offside.

Viktig redusering

Imidlertid skulle det bli en meget verdifull redusering rett før pause. Vi fikk en overgangsmulighet, og den tok vi godt vare på. Igjen havnet Sander Bratvold alene med målvakten, og den unge Tyristrand-gutten kranglet inn ballen. Redusering rett før pause – det var nok også psykologisk viktig.

Det var ikke mye av interesse som skjedde det første kvarteret etter sidebytte. Men i en løpeduell inne i sekstenmeteren gikk Sander Bratvold over ende i duell med en Harstad-spiller, og dommeren pekte på straffemerket. Det var nok ganske billig, men Frank Bamenye slo til på tilbudet og satte straffesparket sikkert i mål. Dermed var det plutselig likt mellom lagene.

Men dommeren skulle være snill andre veien også. Etter 77 minutters spill fikk hjemmelaget et hjørnespark, og da ble det en del dytting inne i feltet uten at dommeren lot seg affisere all verden av det. Til store protester fra bortelaget hadde Harstad tatt ledelsen igjen.

Slitent hjemmelag og unggutter med karakter

Det MIF-rekruttene manglet i rutine og fysisk styrke, tok de imidlertid igjen i hurtighet, pågangsmot og karakter. Ti minutter etter at Harstad hadde tatt ledelsen gikk det for fort for hjemmelaget da ballen igjen endte opp hos Sander Bratvold – og igjen kriget den seksten år gamle målsniken ballen i mål. MIF2 hadde utliknet, og denne gangen var det hjemmelaget som kunne kjenne på motløsheten som kan dukke opp når man slipper inn mål.

Og ungdommelig pågangsmot skal man ikke kimse av. Et minutt på overtid jobbet vi frem en rekke hjørnespark – og til slutt dukket ingen andre enn Sander Bratvold opp for å gi MIF2 ledelsen for første gang i kampen. Og til tross for at Harstad forsøkte så godt de kunne å mobilisere for å slå tilbake i det som gjenstod av kampen, klarte ungguttene å holde unna, slik at tre nye poeng kunne pakkes med i bagasjen som ble med tilbake til Østlandet. Og det smakte herlig, selv om det nok opplevdes som meget urettferdig for hjemmelaget.

Neste kamp er høyst sannsynlig hjemme på Consto Arena (ja, det nye dekket sies å være klart!) mot serieleder Gjelleråsen. Kampen går av stabelen søndag 12. juni og avspark er kl. 15.00. Det blir en fin test for å se hvor disse ungguttene står mot det som er avdelingens beste lag. Møt gjerne opp!